1. Home
  2. Docs
  3. Basishandelingen
  4. PowerBI integratie

PowerBI integratie

STKKR heeft een softwareoplossing voor het integreren van PowerBI in InSite en OutSite. Hierbij kan STKKR tevens informatie doorgeven aan PowerBI over de ingelogde gebruiker in InSite of OutSite. Hiervoor maken we slim gebruik van de mogelijkheden in AFAS gecombineerd met Row Level Security in PowerBI

STKKR maakt hierbij gebruik van een Azure APP in combinatie met PowerBI Embedded. Voor PowerBI embedded zijn addtionele kosten aan Microsoft verschuldigd. Dit Capacity plan start bij 630,- euro per maand.
Wanneer je kiest voor deze oplossing heb je Geen additionele kijklicenties(PowerBI Pro licentie) meer nodig. Deze oplossing is dus zowel interessant voor een middel tot groot bedrijf als ieder bedrijf dat informatie geautoriseerd aan collega’s of klanten wil tonen.
Deze oplossing kan óók gebruikt worden om informatie uit klantomgevingen te ontsluiten op Outsite

STKKR levert zelf geen PowerBI consultancy. Gelukkig staan veel van onze partners klaar om jou te ondersteunen bij de inrichting van jouw PowerBI Rapporten!

De voordelen:

  • Geen extra inlog bij PowerBI voor gebruikers
  • Één licentie bij PowerBI in plaats van “named users”
  • Geautoriseerde PowerBI Rapporten zijn mogelijk
  • Onbeperkt aantal rapporten te koppelen in STKKR
  • Zowel voor InSite als OutSite
  • 100% zelfstandig te configureren
  • Stabiel, snel en geen STKKR logo’s in beeld voor jouw gebruikers.

 

Stappenplan

Er zijn een aantal stappen die genomen moeten worden om PowerBI goed te embedden in AFAS InSite of OutSite. Het vereiste niveau is hoog. Ons advies is om eerst simpel te beginnen. Maak even een klein PowerBI rapport waar je alle gebruikersnamen in jouw omgeving toont. Hiermee kun je de techniek aanleren om dit vervolgens te herhalen in een groter PowerBI report.

Articles