1. Home
  2. Docs
  3. Basishandelingen
  4. PowerBI integratie
  5. Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen (FAQ)

  1. Als ik meerdere PowerBI rapportages wil ontsluiten moet ik dan meerdere PowerBI apps registeren?

Nee dat is niet nodig. Wel is het nodig om voor ieder rapport dat je wilt ontsluiten een eigen (nieuwe) type integratiepagina  te maken met daaraan een gekoppelde pagina. Hiermee krijg je dus ook 1 nieuwe Stkkr. De Tenant ID, Client ID kun je generiek gebruiken als je alle rapportages in dezelfde werkgroup (workspace/Group) plaatst in PowerBI.

Extra rapporten kun je toevoegen door deze simpelweg te publiceren via PowerBI desktop in de juiste werkgroep.

 

  1. Hoeveel tests mag ik doen van Microsoft voordat ik de echte embedded licentie nodig heb?

Dat is niet helemaal duidelijk. Microsoft geeft aan dat er genoeg testtokens zijn om serieus te testen. Zodra je dit in productie gaat gebruiken is het verplicht om het capacity plan te koppelen. Via https://docs.microsoft.com/en-us/rest/api/power-bi/availablefeatures/getavailablefeatures  (kies try it) kun je opvragen hoeveel % je nog beschikbaar hebt. Onze ervaring is dat het gaat om enkele honderden testjes die je gratis mag doen.

 

  1. Hoe krijg ik informatie uit AFAS in PowerBI?

Mogelijk is de wereld van PowerBI nog nieuw voor je. Neem contact op met een van onze STKKR/PowerBI partners. In grove lijnen: Er zijn meerdere manieren. Een simpele manier is een rechtstreekse connectie tegen de RestServices van AFAS aan. Dat werkt prima tot datasets van 50.000 regels. Een betere (duurdere) oplossing is om een Azure SQL database op te zetten en die periodiek in te laden. Daar zijn de limieten bijna oneindig.