Het dubbel bijhouden van accountancyverantwoordelijkheden

 

In deze blog vertellen we je meer over het bijhouden van de accountancyverantwoordelijkheden en fiscale rollen. Als je werkt in een accountancy omgeving van AFAS herken je het ongetwijfeld: je hebt een veld relatieverantwoordelijk (verkooprelatie), de accountancyverantwoordelijkheden (verkooprelatie) en fiscale procesflow velden (fiscaal jaar). Alle velden moeten gevuld zijn voor het goedlopen van de standaard AFAS processen. Het gelijk houden van deze velden is een administratieve klus. In deze blog nemen we jou mee hoe je de dubbele vastlegging van de verantwoordelijkheden kunt voorkomen zonder de gehele standaard te hoeven ombouwen.

Voor wie is deze blog? 

Hoe goed je ook geautomatiseerd bent, wij zijn nog geen organisaties tegengekomen waar geen dubbele registratie komt kijken.

Deze blog is specifiek geschreven voor de accountancybranche, maar met wat inlevingsvermogen ook prima toepasbaar voor andere soorten branches.

Wanneer en waar leg je iets dubbel vast dan?  

De accountancy omgeving kent vandaag de dag nog wat soortgelijke velden met een andere naam maar vaak met dezelfde inhoud. Een analyse van de huidige standaard AFAS velden ziet er zo uit:

Dat zijn nogal wat velden! Ook bij jullie zal het zijn dat de behandelaar, beoordelaar, adviseur, vennoot al bestaande velden zijn op verkooprelatie. Het continue bijhouden van deze velden is nodig voor de (standaard) werking van de fiscale workflows.

Ultieme situatie

Dubbele vastlegging is tijdsverspilling en creëert fouten. In de optimale situatie leg je gegevens 1x vast, bij voorkeur op de verkooprelatie bij accountancy verantwoordelijkheden. Vanuit daar synchroniseer je de velden naar de verschillende entiteiten. Dit kan! Door het inrichten van 4 simpele Stkkrs kun je dit bereiken.

Impact

Veel werk? De inrichting kost je ongeveer 4-6 uur (uitgaande van een ervaren applicatiebeheerder). 

Hoe zien deze eruit? 

In STKKR richt je 4 simpele Stkkrs in.

  1. Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Verkooprelatie-Algemeen (personen)
  2. Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Verkooprelatie-Algemeen (Organisaties)
  3. Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Client IB (actueel boekjaar)
  4. Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Client VpB (actueel boekjaar)

Extra: nog even wat technische hulp

Door middel van twee Stkkrs heb jij dit volledige proces geautomatiseerd. Door het maken van 2 getconnectoren en het aanroepen van 2 updateconnectoren ben je klaar! Met STKKR kun je de eenvoudig zelf configureren!

Van al onze blogs is dit wellicht de meest complexe STKKR om zelf te maken. Om je goed op weg te helpen hieronder wat meer informatie. Kom je er toch niet uit, neem contact op met jouw AFAS Consultants of STKKR-partner. Door middel van vier Stkkrs heb jij dit volledige proces geautomatiseerd.

Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Verkooprelatie-Algemeen   (personen)
GetConnector: je maakt een GetConnector gebaseerd op de verkooprelaties (personen). Alle velden die aan de ‘rechterkant’ leeg zijn of anders zijn ([];![relatiebeheerder] neem je op in de filter. Op deze manier heb je alleen de wijzigingen zichtbaar.

UpdateConnector: de updateconnector is gebaseerd op de verkooprelatie (personen). Plaats de velden conform de mapping.

Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Verkooprelatie-Algemeen (Organisaties)
GetConnector: je maakt een GetConnector gebaseerd op de verkooprelatie (organisaties). Alle velden die aan de ‘rechterkant’ leeg zijn of anders zijn ([];![relatiebeheerder] neem je op in de filter. Op deze manier heb je alleen de wijzigingen zichtbaar.

UpdateConnector: de updateconnector is gebaseerd op de verkooprelatie (organisaties). Plaats de velden conform de mapping.

Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Client IB (actueel boekjaar)
GetConnector: belangrijk is dat er een koppeling (bestandskoppeling) ligt als vrij veld tussen de Client IB en de verkooprelatie. Op basis hiervan kun je de getConnector in elkaar klikken Je maakt een GetConnector gebaseerd op de Clienten IB. Alle velden die aan de ‘rechterkant’ leeg zijn of anders zijn ([];![relatiebeheerder] neem je op in de filter. Op deze manier heb je alleen de wijzigingen zichtbaar.

UpdateConnector: hanteer de updateconnector ClientIB20YY.

Synchroniseren accountancy verantwoordelijkheden naar Client VpB (actueel boekjaar)
GetConnector: je maakt een GetConnector gebaseerd op de Client VpB actueel boekjaar met daarbij de koppeling naar verkooprelatie. Alle Op basis hiervan kun je de getConnector in elkaar klikken. Alle velden die aan de ‘rechterkant’ leeg zijn of anders zijn ([];![relatiebeheerder] neem je op in de filter. Op deze manier heb je alleen de wijzigingen zichtbaar.

UpdateConnector: hanteer de updateconnector ClientVpB20YY.

En nu? 

Als accountant heb je deze Stkkr snel terug verdiend, probeer het eens uit!

Ben je al STKKR klant? Start dan (evt. samen met jouw AFAS consultant) met het inrichten.

Nog geen STKKR klant? Met ons free abonnement kun je 2 gratis Stkkrs aanmaken. Helaas niet genoeg om het volledige proces in te richten maar meer dan voldoende om eens te proeven aan een geautomatiseerd proces! De overstap naar light maak je als je helemaal blij bent.

Liever een keer een demo? Vraag een kosteloze demo aan via https://www.stkkr.nl/demo/