Facturen sneller betaald met een iDEAL betaallink  

Herken je dat? Je stuurt allerlei facturen naar je klanten maar het is altijd wachten op de betaling. Via het aanmaningsproces van AFAS stuur je de betalingsherinneringen en vervolgens komt het bedrag dan eindelijk binnen. Je verwerkt de bank en de post is betaald.

Zo’n overboeking is natuurlijk wat ouderwets. Privé reken je binnen enkele seconden jouw bestelling op een webshop af of plaats je een order bij een Chinese webwinkel bijvoorbeeld. Waarom gaat onze facturatiestroom via AFAS dan nog zonder deze nieuwe technologieën?

STKKR heeft de oplossing! Een iDEAL betaallink op de factuur.

Interessant voor mij? 

Factureer jij wel eens aan particulieren, ZZP-ers of kleine bedrijven? Grote kans dat deze geen systeem hebben zoals AFAS. Betalingen vinden bij dit soort ondernemingen vaak rechtstreeks plaats in de bank en niet via een betaalopdracht vanuit een ERP systeem. Voor deze groep klanten zul je zien dat iDEAL betalingen veel gebruikt worden!

Voordelen:

 • Het is snel en eenvoudig in gebruik, ingericht binnen een uur!
 • Geen fouten meer in het betaalbedrag. De klant betaald altijd het juiste bedrag.
 • Optimaal gebruiksgemak voor de klant met betalen.
 • Betaling direct verwerkt dankzij de 100% integratie tussen iDeal en AFAS.

   

  Wat levert het mij op?

  Uit onderzoek van MKB belangen is gebleken dat 40% van de (particulieren) klanten facturen met een betaallink nog dezelfde dag overmaakt. Ter vergelijking, voor ‘normale’ facturen is dit slechts 5%. Bij dit onderzoek is gekeken naar het betaalgedrag van klanten bij 10.000 facturen. Het blijkt dus dat 4 op de 10 particuliere klanten overgaat tot directe betaling als de (digitale) factuur een iDEAL-betaallink bevat. Bij B2B-facturen ligt dit percentage met 25 procent iets lager.

  De échte voordelen zitten in:

  • Snellere betaling dus minder debiteurenbeheer
  • Minder bankmutaties (verzamelpost) dus minder dagelijkse boekingen en bankkosten
  • Blijere klanten!

  Wat kost het? 

  De kosten van de iDEAL betaallink zijn laag. Je betaalt per gelukte transactie €0.29 (rechtstreeks aan de payment service provider (PSP)), en voor kleine aantallen (max 10 p/m) is het zelfs beschikbaar in het FREE abonnement van STKKR. Heb je meer transacties dan vragen we je te updaten naar een betaald (light) abonnement van STKKR, waarna het aantal betalingen onbeperkt is. 

  En nu? 

  Factureer jij aan particulieren, zzp-ers of MKB? Dan ga jij profiteren van een iDEAL betaallink! De technische kant staat binnen een uurtje!

  Ben je al STKKR klant? Start dan (evt. samen met jouw AFAS consultant) met het inrichten. Aan de hand van onze help lukt het je zeker!

  Nog geen STKKR klant? Met ons free abonnement kun je zonder abonnementskosten tot +/- 10 gelukte transacties per maand gebruik maken van ons platform.