Anonieme inschrijving / invulformulier automatisch matchen

Maak jij gebruik van de mogelijkheid om invulformulieren anoniem in te sturen? Dan ben jij vermoedelijk druk met het matchen van personen in jouw bestaande omgeving. Zonde van jouw tijd, met STKKR kan je het geautomatiseerd uitvoeren!

Waarom anoniem?

Als je de OPB visie van AFAS kent dan weet je het. Om administratieve processen goed te laten verlopen leg je het vast bij de bron. Idealiter gebruik je dus geen anonieme inschrijfformulieren voor mensen die je toch al kent. Soms gaat dat echter in tegen het gebruiksgemak en kies je er toch voor om iemand anoniem een invulformulier te laten invullen.

Wat rest: jij mag het invulformulier matchen aan een bestand persoon of je maakt een nieuw persoon aan.

 

Wat kan STKKR betekenen?

STKKR kan het invulformulier voor jou automatisch verwerken tot persoon. Is het een bestaand persoon? Dan match STKKR de persoon, is het geen bestaand persoon? Dan maakt STKKR een nieuwe persoon aan.

Uiteraard is STKKR niet zo slim dat hij typefouten herkent. Als iemand zijn naam verkeerd schrijft, dan denkt STKKR dat het een ander persoon is.

Jouw voordeel? Afhankelijk van het aantal anonieme formulieren gigantisch! Onze steekproeven wezen een besparing van 5 minuten per invulformulier uit. Werk jij veel met anonieme inschrijving cursusmanagement of heb je veel (herhalende) sollicitanten? Dan is dit echt wat voor jou!

 

Hoelang duurt het om te configureren? 

Veel werk? Voor een ervaren AFAS Consultant is dit appeltje eitje. 1 uur voor het dossieritem in AFAS met workflow en 15 minuten voor STKKR. Hoe lang jij er mee bezig bent hangt af van jouw ervaring.

Hoe dan?

Het proces leggen we hieronder uit. Hiermee moet het jou zelf lukken! Toch hulp nodig bij de AFAS inrichting? Vraag een van de STKKR partners.

Wat gaan we inrichten:

  1. We halen alle ingestuurde anonieme dossiers op en laten AFAS zelf checken of de persoon al bestaat. Dit doen we op een van de volgende manieren:

2. In ons voorbeeld kiezen we voor Naam, voorvoegsel, initialen, geslacht en e-mail werk.

3. Via KnPerson maken we een nieuwe persoon aan. We geven de persoon ook Direct ook portal toegang. In een vrij veld “Dossieritem” vullen we het dossieritem als aanleiding voor de aangemaakte persoon

3. O.b.v. de aangemaakte persoon voeren we de gewenste actie uit:
Vraag van > Stuur een Vraag dossier in met de goede persoon
Cursusinschrijving > Schrijf de persoon in. 

4. Rond de ‘nog te koppelen’ anonieme workflow automatisch af.

Deze vier stappen staan uitgebreid toegelicht in bijgevoegde instructie

Relax & Geniet! 

Bijna klaar om te relaxen! Je hebt nu een prachtig proces geautomatiseerd. Vertel je collega’s dat Stkkr nu automatisch voor je matcht! Weer een volledig geautomatiseerd proces!

     

    Zelf met Stkkrs processen in AFAS automatiseren?

    Herken je jouw bedrijf of handmatig proces in deze blog? Laat fouten dan tot het verleden behoren door processen te automatiseren in AFAS. Het enige wat je nodig hebt zijn het gewenste aantal Stkkrs.

    Heb jij al een account? Start dan meteen met inrichten, eventueel samen met jouw AFAS-consultant. Heb jij nog geen account? Maak dan een gratis account aan. De software heeft weinig uitleg nodig, maar hier vind je meer informatie.