CSV import methodiek: wie, wat, waar?

STKKR introduceert de CSV import methodiek voor AFAS Software. In deze blog vertellen we je de mogelijkheden van deze nieuwe functionaliteit waarmee je jouw AFAS omgeving nóg efficiënter voor je laat werken.

Een GetConnector op FTP plaatsen

Al iets meer dan een jaar zit er een functionaliteit in STKKR waarmee je data uit AFAS kunt delen met een ander pakket. Dit gaat over FTP (file-transfer-protocol), al dan niet met een veilig certificaat (FTPS). STKKR is in staat GetConnectoren (gegevens uit AFAS) als .CSV bestand op te slaan op een FTP server. Hiermee kun je data uit AFAS beschikbaar maken voor andere systemen. Het andere systeem verwerkt het CSV bestand om zo altijd over de juiste data te beschikken.

Eerlijk is eerlijk: wij zijn écht voorstander van directe API naar API koppelingen. Helaas hebben veel andere pakketten deze mogelijkheid nog niet. Met STKKR kun je zo toch – op een traditionele manier- koppelen zonder programmeren. 

 

CSV van FTP inladen in STKKR 

Als je bestanden kunt plaatsen op een FTP server, waarom kun je ze dan niet inladen? Die vraag kregen we de afgelopen tijd steeds vaker. Er bestond binnen de AFAS gemeenschap nog geen makkelijke manier om CSV’s van een FTP server geautomatiseerd in te laden. STKKR heeft dit gat opgevuld. Je bent nu in staat om op een laagdrempelige manier CSV bestanden van een ander systeem in te laden in STKKR.

     

    CSV bestanden inladen met STKKR

    De snelheid van STKKR heeft zich intussen bewezen. Dankzij ons razendsnelle verwerkingsproces is STKKR in staat 80x zo snel zaken te verwerken dan dat de importmodule van AFAS dat kan. Dit komt omdat STKKR niet regel voor regel verwerkt maar alles in batches verwerkt. Daarnaast is de updateconnector simpelweg sneller dan de importmodule in AFAS. Dit bracht ons naar de volgende mogelijkheid: sleep zelf je CSV bestand in STKKR en verwerk hem!

    De mogelijkheden hiervan zijn groot:

    • Geautomatiseerd en 100% dezelfde conversie op test als op productie doorvoeren.
    • Veel sneller importeren dan via de AFAS import. Daarnaast kun je gewoon doorwerken.
    • De mogelijkheid van updateconnectoren zijn (vaak) groter dan die van de import. Factuurtermijnen bijvoorbeeld kunnen alleen maar via de UpdateConnector. Daarnaast staat de import voor nacalculatie alleen ‘nieuwe regels’ toe. De UpdateConnector kan wel nieuw/update/delete acties uitvoeren.

    Zelf met Stkkrs processen in AFAS automatiseren?

    Herken je jouw bedrijf of handmatig proces in deze blog? Laat fouten dan tot het verleden behoren door processen te automatiseren in AFAS. Het enige wat je nodig hebt zijn het gewenste aantal Stkkrs.

    Heb jij al een account? Start dan meteen met inrichten, eventueel samen met jouw AFAS-consultant. Heb jij nog geen account? Maak dan een gratis account aan. De software heeft weinig uitleg nodig, maar hier vind je meer informatie.