Één-tweetjes

Met STKKR maak jij werken in AFAS nog leuker. Met STKKR kun je processen en taken verder automatiseren zodat jij tijd houdt voor dingen die er echt toe doen. Op onze klantendag van begin maart 2020 hoorde wij voor het eerst de term “één-tweetje” in STKKR context. Deze term één-tweetje komt uit de voetbalwereld waarbij je de ‘bal’ heel even af geeft om deze vervolgens terug te krijgen zodat je kunt scoren. Je gebruikt de hulp van een ander voor maximaal resultaat. Dat is nou precies wat STKKR doet. Heel even het proces overnemen zodat jij jouw bedrijfsprocessen kunt maximaliseren.

In dit voorbeeld behandelen we het één-tweetje proces aan de hand van de overlijdensdatum en titulatuur. Hanteer deze blog ook als leidraad voor alle plekken waar je een één-tweetje kunt bedenken in AFAS!

Één tweetje met titulatuur

AFAS kent een krachtige titulatuur functionaliteit op personen. Daarmee kun je zorgen dat je personen met een titel op de juiste manier aanspreek. Van ‘de heer/mevrouw’ tot ‘weledelgeleerde heer’. De titulatuur is ook de standaard oplossing om een brief/e-mail te sturen aan ‘de erven van’.

Dit verkeerd doen is natuurlijk wat minder prettig voor de nabestaanden. In AFAS dien je in het geval naast de overlijdensdatum ook de titel/aanhef aan te passen. Dit zijn feitelijk twee bewerkingen om te bereiken wat je wilt.

Dit is nou precies het moment dat STKKR kan helpen! Een één-tweetje.

  1. Jij zet de overlijdensdatum op een persoon/medewerker
  2. STKKR zet de titel om!

Dit is een STKKR die echt zinvol is als je veel doet met correspondentie. Dit kun je zowel toepassen als je HRM of CRM gebruikt. De inrichting is hetzelfde.

De voordelen:

  • Geen foutieve titels meer op brieven, wat natuurlijk erg slordig is.
  • Geen ‘dom’ werk wat alleen maar fout kan.

 

Moeilijk?

Vanuit STKKR willen we processen simpel automatiseren. Ook deze Stkkr is eenvoudig in te richten. Enige ervaring met gegevensverzamelingen en een import is het enige dat je nodig hebt.

De STKKR bestaat uit twee inrichtingsstappen

  1. GetConnector maken met alle gevulde overlijdensdata waarbij de persoon niet geblokkeerd is en de titel niet op “ERV” staat.
  2. STKKR inrichten die deze aanpast.

 

 

 

Hoe dan?

Deze Stkkr is niet in detail uitgeschreven. We gaan er hier vanuit dat je weet hoe een GetConnector aangemaakt kan worden. Heb je nog geen idee? Check dan ons instructievideo of lees de help

Kom je er onverhoopt niet uit? Wil je samen met ons een vliegende start maken? Schrijf je dan in voor de (gratis) STKKR bootcamp!

  1. Maak een nieuwe GetConnector gebaseerd op de gegevensverzameling “Organisaties/Personen (excl. Autorisatie)”
    A. Neem de volgende velden op in de GetConnector
    i. Nummer
    ii. Overlijdensdatum
    iii. Titel/aanhef

B. Zet de volgende filters

GetConnector gebaseerd op gegevensverzameling

 

2. Richt de AppConnector in. Nog geen STKKR appconnector? Lees dan deze instructie
Voeg de aangemaakte GetConnector toe en voeg de updateConnector “Persoon” toe.

AppConnector

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Richt de STKKR in zoals in onderstaande screenshots. 

 

Jouw proces is nu geautomatiseerd!

 

 

 

Zelf met Stkkrs processen in AFAS automatiseren?

Herken je jouw bedrijf of handmatig proces in deze blog? Laat fouten dan tot het verleden behoren door processen te automatiseren in AFAS. Het enige wat je nodig hebt zijn het gewenste aantal Stkkrs.

Heb jij al een account? Start dan meteen met inrichten, eventueel samen met jouw AFAS-consultant. Heb jij nog geen account? Maak dan een gratis account aan. De software heeft weinig uitleg nodig, maar hier vind je meer informatie.