Feestdagen naar de nacalculatie

Een discussie die vaak speelt bij bedrijven die uren schrijven is het wel of niet boeken van feestdagen. Als je een sluitende uren-administratie wilt voeren moet je de feestdag eigenlijk netjes boeken. Echter, je wilt alle medewerkers ook niet belasten met het boeken van deze feestdag in hun nacalculatie.

Met de Profit 15 functionaliteit ”Feestdagen en vakanties integreren met verlof” was er voor velen hoop. Deze functionaliteit is echter bedoelt voor specifieke cao’s waarbij je als je moet werken op een feestdag toch verlof opbouwt. Super functionaliteit natuurlijk, maar de wens van honderden organisaties om vakantiedagen voor de medewerker te boeken in de nacalculatie is daarmee nog niet opgelost.

Stkkrtje dus?

Stkkrtje dus! Het meeste wat AFAS nog niet kan, kun je oplossen met STKKR. Doordat we vanuit onze STKKR gebruikers en partners de wens horen om automatisch feestdagen te boeken hebben we hier een handige how-to over geschreven.

Wat bereik je in minder dan een uurtje inrichten?

  1. Automatische boeking van feestdagen voor huidige medewerkers tot einde contractdatum
  2. Automatische boeking van feestdagen bij het verlengen van het contract
  3. Automatische boeking van feestdagen voor nieuwe medewerkers
  4. Parttime dag op de feestdag? Dan boekt STKKR geen uren op die dag.
  5. Deels parttime op de feestdag? Dan boekt STKKR alleen de roosteruren op die feestdag.

 

Hoe dan?

De basis is het rooster van de medewerker. Jouw medewerkers moeten (allemaal) voorzien zijn van een rooster. Op dat moment vult AFAS namelijk een prachtige gegevensverzameling ‘Medewerker/rooster’ (excl. afwijkingen).

GetConnector aanmaken

We maken één nieuwe GetConnector aan gebaseerd op “Medewerker/rooster (excl. afwijkingen)”. Voeg het veld “Feestdag” toe aan de GetConnector.

Getconnector aanmaken, STKKR, AFAS

 

Stel de volgende filters in. 

Filters instellen, STKKR, AFAS

 

We kiezen er hier voor om maximaal 90 dagen in de toekomst te kijken. Het heeft namelijk weinig zin om al in januari de kerstperiode te boeken. Is dat voor jou wel nodig? Maak dan het bereik wat ruimer. Dit is ook de plek om extra filters in te stellen voor als je zaken voor bepaalde medewerkers uit wilt sluiten. Voltooi de GetConnector.

AppConnector

Heb jij al een AppConnector? Voeg deze GetConnector dan toe aan de STKKR AppConnector. Bij UpdateConnectoren voeg je nacalculatie toe zodat STKKR daadwerkelijk de nacalculatie in kan sturen. Nog geen AppConnector? Lees dan eerst even onze handleiding of bekijk ons instructiefilmpje.

appconnector, stkkr, afas

 

Eigenschappen UpdateConnectoren, STKKR, AFAS 

Stkkr configuratie 

Het leukste is om de Stkkr te gaan configureren! Open STKKR en kies voor een nieuwe STKKR. De instellingen kun je overnemen van onderstaande screenshots! Klik ze aan om ze te vergroten. 

Om bij stap 3 te voorkomen dat Stkkr een nacalculatieregel vaker dan één keer verwerkt stellen we unieke kenmerken in. Daarnaast filteren we op de juiste dag. In dit geval zondag.

 

 

Testen!

Test jouw ingerichte STKKR. 

Zelf met Stkkrs processen in AFAS automatiseren?

Herken je jouw bedrijf of handmatig proces in deze blog? Laat fouten dan tot het verleden behoren door processen te automatiseren in AFAS. Het enige wat je nodig hebt zijn het gewenste aantal Stkkrs.

Heb jij al een account? Start dan meteen met inrichten, eventueel samen met jouw AFAS-consultant. Heb jij nog geen account? Maak dan een gratis account aan. De software heeft weinig uitleg nodig, maar hier vind je meer informatie.