Betalingskorting in AFAS instellen

Met een betalingskorting stimuleer je late betalers om jouw factuur eerder te betalen. Maar hoe richt je dat in als je het aantal dagen betalingskorting wilt instellen per relatie?

Dit gastenblog is geschreven door onze STKKR/AFAS partner DifferIT. Zij leggen het uit!

Een betalingskorting automatiseren in AFAS

Veel (internationale) bedrijven werken met een betalingskorting. Wordt er betaald binnen de gestelde termijn dan krijg de klant korting op de factuur. In AFAS is het alleen mogelijk om per integratiesoort (lees: administratieniveau) het aantal dagen voor de betalingskorting in te stellen. Het percentage betalingskorting kan wel per klant worden bepaald. Dit betekent dus concreet dat je wel kunt zeggen dat klant A 5% betalingskorting krijgt en klant B 10% betalingskorting, maar geen onderscheid kunt maken in het aantal dagen waarvoor de betalingskorting geldt.

In de praktijk zien we dat klanten vaak afspraken maken zoals: 5% korting bij het binnen 10 dagen betalen met klant A en 10% binnen 5 dagen betalen met klant B. Dit kan in AFAS niet standaard worden ingesteld. Hiervoor is het gebruik van een STKKR heel functioneel.

Over DifferIT

Gastenblog door: DifferIT – Maximaal benutten van software
Bij DifferIT draait het om maximaal benutten, niet om maximaal investeren. AFAS software heeft veel mogelijkheden, wij zorgen dat AFAS software écht bijdraagt aan een gestroomlijnde bedrijfsvoering.

Neem eens contact op als je van een AFAS expert een eerlijke analyse wilt over je huidige inrichting. Wij hebben ook oplossingen die aansluiten op AFAS om zo nog meer uit de software te halen.

Meer weten over deze STKKR partner? bezoek hun website www.differit.nl

 

Een STKKR biedt extra opties in AFAS

Onze STKKR haalt uit een vrij veld op de stamkaart van de verkooprelatie het aantal dagen betalingskorting op die per klant is vastgelegd. Deze waarde wordt via de STKKR op de aangemaakte verkoopfactuur in AFAS geplaatst, waardoor het nu wél mogelijk is om per klant betalingskorting afspraken te maken.

 

Hoeveel tijd kost het?

Het inrichten van de STKKR kost ongeveer 30 minuten. Het (automatisch) vullen van de waarden op de stamkaart van de verkooprelaties kan dan beginnen. Zo implementeer je dus op een efficiënte manier de betalingskortingen in AFAS.

Hoe dan?

De inrichting bestaat uit slechts 2 stappen

– Op de stamkaart van de verkooprelatie wordt een vrij veld aangemaakt:
“Aantal dagen betalingskorting”.
–  Je kan dan zelf de waardes importeren of vullen op de stamkaarten

 

DifferIT heeft een GetConnector (verkooprelaties) gemaakt om de dagen betalingskorting per verkooprelatie op te halen. Daarnaast gebruiken we een UpdateConnector (verkoopfacturen FiInvoice) om deze waarden op te halen die op de verkoopfactuur worden ingelezen. 

Dit blog is geschreven door DifferIT

www.differit.nl