Jouw accountancy administratie back-up met STKKRR

Jij bent accountant en werkt met AFAS. Dan zijn er twee mogelijkheden. Of je werkt met één of meerdere boekhoudomgevingen waar honderden administraties inzitten of je hebt per klant een eigen omgeving.

Hoe je het wendt of keert, je hebt altijd een bewaarplicht voor jouw klanten van 7 jaar. Zo lang jouw klant blijft is alles netjes opgeslagen in AFAS. Maar wat als de klant stopt? Houd je dan die AFAS omgeving aan en betaal je maandelijks de licentie of geef je jouw relatie een back-up van zijn gegevens?

Bewaarplicht van 7 jaar

De ondernemer heeft een bewaarplicht van 7 jaar voor het grootboek, de debiteuren & crediteurenadministratie, de in- en verkoopfacturen en de loonadministratie.

Op het moment dat jij de administratie verwerkt en jouw relatie stopt kun je twee kanten op:

  1. Je vraagt een ‘fee’ voor het beschikbaar houden van zijn gegevens.
  2. Je geeft hem de gegevens, je rekent daar al dan niet een bedrag voor.

Het aanleveren van het grootboek is in AFAS erg gemakkelijk. Je maakt een AuditFile of een Excel export van de financiële mutaties. Maar hoe ga je dan om met de in- en verkoopfacturen?

Juist voor die bijlagen is STKKR super interessant. STKKR is in staat om met minimale inspanning van één omgeving of één administratie in een omgeving alle financiële facturen te exporteren naar een eigen FTP server. Op deze manier leg je de bewaarplicht terug bij de ondernemer zonder dat je daar zelf veel omkijken naar hebt.

STKKR multomappen

Wat kost het?

Het exporteren van bijlagen uit AFAS is al onderdeel van ons instapabonnement. Het light abonnement kost in het eerste jaar slechts €95,- per maand en is maandelijks opzegbaar. (Geen kleine letters). De inrichting van zo’n exportfunctie kost je minder dan een uurtje en dan kun je aan de slag.

Hoe dan? 

STKKR is eenvoudig in gebruik, jij richt dit dan ook helemaal zelf in! Breid onze standaard GetConnector uit met het journaalpostnummer en een administratiefilter en je bent klaar.

Met onze handleiding kom jij er zeker uit!