Uren boeken via de app én dimensies!

De meest gewilde functie in de AFAS Pocket app is toch wel het boeken van uren. Uren boeken vanuit je broekzak. Eenvoudig uren boeken, dat verdien je! Met die kreet heeft AFAS zijn urenboek APP gelanceerd. Voor veel organisaties is het dé oplossing. Bedrijven die werken met dimensies moeten nog even geduld hebben.  Dit komt omdat de in te vullen velden niet vrij instelbaar zijn. Denk daarbij aan het vullen van een dimensie of een vrij veld. Hierdoor is de uren boek functionaliteit (nog) niet voor iedereen bruikbaar.

Door STKKR toe te passen kun je mogelijk wél gebruik maken van de app om uren te boeken.

Wat kan STKKR betekenen?

We hebben de afgelopen tijd veel bedrijven gesproken die de app nog niet gebruiken voor het boeken van uren. Dit waren met name bedrijven die veel gebruik maken van de ‘waarde overnemen van’ functionaliteit in de boekingslay-out. De redenen hiervoor waren onder andere:

  • Ik heb een vrije dimensie die ik overneem van het project. De pocket app kan deze waarde (nog) niet overnemen.
  • Ik heb een vrije dimensie die ik overneem vanuit de verkooprelatie. De pocket app kan deze waarde (nog) niet overnemen.
  • Ik heb een vrije dimensie die ik overneem vanuit degene die uren boekt. De pocket app kan deze waarde (nog) niet overnemen.

Bij het bijladen van velden waarvan je logisch al weet wat het zou moeten zijn is STKKR de uitkomst. Aangezien uren boeken via de APP zoveel simpeler, sneller en gebruiksvriendelijker is moet je dit gewoon inrichten.

Hoe dan?

STKKR kan niet ingrijpen in de pocket APP. Wel kunnen we de regels die de pocket app instuurt muteren. Op deze manier kunnen we vrije velden en dimensies achteraf vullen! Hierbij maakt het niet uit of de regel al geaccordeerd is. Alleen gereedgemelde en gefactureerde regels kan STKKR niet meer aanpassen.

1. Maak een nieuwe GetConnector in AFAS. Baseer deze op de gegevensverzameling ‘Nacalculatie excl. Autorisatie’. Filter op de ‘leegheid’ van jouw vrije veld of dimensie en uiteraard kun je gefactureerde regels ook niet meer aanpassen.

Handige velden:
a. Regelnummer (niet de GUID)
b. Datum (kies het internationale formaat)
c. De waarde die aangevuld moet worden (doorklik naar verkooprelatie, project etc.) door STKKR.

STKKR velden & waardes

 

2. Voeg de GetConnector toe aan de AppConnector die aan STKKR gekoppeld is. Heb je dat nog niet gemaakt? Klik dan hier om dat te doen.
3. Richt de STKKR in.
a. We kiezen hier voor het type ‘GetConnector naar UpdateConnector’.
b. Selecteer de gemaakte GetConnector en kies volgende.
c. We kiezen voor het updaten (put) van Nacalculatie. Velden die je koppelt:

AFAS updaten nacalculatie

 

*Prijs per eenheid maken we leeg door middel van twee blokhaken [], hierdoor zal AFAS automatisch de prijs opnieuw berekenen aan de hand van de zojuist ingestelde dimensie.

4. Schedule de STKKR op elk uur.
5. Als de nacalculatie is gemuteerd verdwijnt deze door onze slimme filtering automatisch uit de GetConnector.

Hiermee worden jouw nacalculatieregels altijd binnen het uur voorzien van de juiste vrije velden en dimensies!

Zelf met Stkkrs processen in AFAS automatiseren?

Herken je jouw bedrijf of handmatig proces in deze blog? Laat fouten dan tot het verleden behoren door processen te automatiseren in AFAS. Het enige wat je nodig hebt zijn het gewenste aantal Stkkrs.

Heb jij al een account? Start dan meteen met inrichten, eventueel samen met jouw AFAS-consultant. Heb jij nog geen account? Maak dan een gratis account aan.De software heeft weinig uitleg nodig, maar hier vind je meer informatie.