Waarschuwing bij openen verkooprelatie

Er zijn allerlei zaken waar een medewerker op moet letten bij een klant. Denk aan een verjaardag die binnenkort is, een abonnement dat afloopt, een grote openstaande post of een leveringsstop.

Dit soort ‘waarschuwingen’ kun je natuurlijk genereren als signaal, maar een échte waarschuwing bij het openen van de relatie op Insite is er niet standaard. Met STKKR gaan we een stapje verder en kunnen we waarschuwingsregels op InSite zichtbaar maken. Hoe? Dat vertellen we je in dit blog.

In your face! 

Zeg nou zelf, een waarschuwing werkt alleen maar goed als deze écht in your face zichtbaar is. Voor deze waarschuwingen gaan we dan ook niet alleen een stukje tekst vullen, maar het ook echt duidelijk zichtbaar maken op InSite. We trekken de mogelijkheden van AFAS met een vleugje STKKR uit de kast voor je!

Deze techniek is natuurlijk op ontelbare manieren te implementeren. Het gaat om het idee, vervolgens is jouw creativiteit het limiet.

 


Voorbeeld

In dit voorbeeld gaan we werken met een groot debiteursaldo. Wanneer een relatie meer dan twee openstaande posten heeft willen we dit goed zichtbaar maken voor onze supportafdeling. Het eindresultaat vind je hieronder, dat valt wel op toch?

STKKR voorbeeld, AFAS

 

Hoe dan?

STKKR is eenvoudig in gebruik, jij richt dit dan ook helemaal zelf in! Eerlijk is eerlijk, in dit voorbeeld komt wat AFAS werk kijken. Ervaring met AFAS is belangrijker dan ervaring met STKKR. ?

Voorbereiding

In dit voorbeeld is het handig dat de waarschuwing ook komt bij het maken van orders. We gebruiken dan ook het veld “Waarschuwing bij order”. Wil je alleen de waarschuwing op InSite tonen? Werk dan o.b.v. een vrij veld op verkooprelatieniveau.

We gaan werken met documentsjablonen op InSite om waarschuwingen te tonen. Hiervoor moeten we een ‘overzichtspagina’ misbruiken om e.e.a. aan informatie te kunnen tonen. In dit voorbeeld kiezen we ervoor om te werken o.b.v. de ‘contacten’ pagina.

  1. Maak in Insite een nieuwe overzichtspagina gebaseerd op contacten bij organisatie . Noem deze “Verkooprelatie – waarschuwingen (gebaseerd op contacten)”
  2. Bewerk de pagina
    a. Voeg “Tekst waarschuwing” toe zodat alleen de waarschuwing erop komt.

Eigenschappen van de weergave, STKKR, AFAS

b. Het beste is om kritische filters in te richten zodat er maar één resultaat komt. Lukt dit niet? Dat niet heel erg. Zorg er in ieder geval voor dat je filter op “Tekst waarschuwing” niet leeg is.

Tekst waarschuwing, AFAS, STKKR

3. Voeg deze pagina toe aan de verkooprelatie.

4. Koppel een weergavesjabloon naar wens. In mijn geval heb ik een achtergrond gekoppeld en de tekst in het zwart gecentreerd in de afbeelding geplaatst. Hieronder vind je de afbeelding die je kunt gebruiken. Klik op de afbeelding en sla hem met je rechtermuisknop op.  

STKKR warning, AFAS

 

De STKKR inrichting

De STKKR inrichting is de laatste stap. We gaan werken met twee Stkkrs. Één om een waarschuwing te vullen en één om de waarschuwing weer leeg te maken.. We werken hiervoor met één GetConnector en dus twee Stkkrs.

  1. GetConnector
    Maak een nieuwe GetConnector gebaseerd op verkooprelaties. Voeg daar de volgende velden aan toe:

Eigenschappen van de weergave, STKKR, AFAS

We hanteren hier géén filters. 

2. STKKR Token
Is dit jouw allereerste Stkkr? Kijk dan even ons introductiefilmpjeWe voegen de gemaakte GetConnector toe aan de GetConnectoren en bij UpdateConnectoren voegen we “Verkooprelatie (organisatie)” toe.

Eigenschappen appconnector, atkkr, afas
Eigenschappen appconnector verkooprelatie organisatie, STKKR, AFAS

3. STKKR inrichting
De STKKR inrichting kun je één op één overnemen van onderstaande screenshots. 

4. Maak een tweede STKKR door deze te dupliceren. Je verandert hierin de filter én de koppel de velden pagina’s.

Getconnector filter, afas, stkkr
Getconnector filter, afas, stkkr

Test de STKKR en geniet! Weer een proces verbeterd!

Zelf met Stkkrs processen in AFAS automatiseren?

Herken je jouw bedrijf of handmatig proces in deze blog? Laat fouten dan tot het verleden behoren door processen te automatiseren in AFAS. Het enige wat je nodig hebt zijn het gewenste aantal Stkkrs.

Heb jij al een account? Start dan meteen met inrichten, eventueel samen met jouw AFAS-consultant. Heb jij nog geen account? Maak dan een gratis account aan. De software heeft weinig uitleg nodig, maar hier vind je meer informatie.