SKOR: ‘We zien zoveel meerwaarde in STKKR’

Sinds 2018 maakt SKOR gebruik van STKKR. Hiermee beperkt deze toonaangevende leverancier van sportmaterialen risico’s en bespaart tijd en geld. Maar daarnaast verhoogt SKOR ook hun medewerker tevredenheid door middel van STKKR. Hoe? Vincent Smit vertelt je over zijn vertrouwen in STKKR.

SKOR – Essentials in sports

SKOR is een kwaliteitsspeler op het gebied van sportmaterialen. Het bedrijf uit Almelo faciliteert én inspireert sportclubs en spelers met de beste sportmaterialen, team wear en fashion. Als manager operations haalt Vincent iedere dag voordeel uit zijn Stkkrs.

“Ik ben compleet overtuigd”

Vincent was vanaf het begin overtuigd van STKKR. “Stkkrs stellen je in staat om processen te automatiseren, risico’s te beperken en overzicht te creëren. Hier boek ik tijdwinst mee. Door mijn voormalige baan had ik al veel kennis van AFAS. Ondanks deze voorkennis was ik vanaf het begin af aan compleet overtuigd van STKKR.”

De eerste Stkkr viel in de smaak

In 2018 maakte SKOR voor het eerste gebruik van STKKR. De eerste gratis Stkkr is gebruikt om automatisch rapporten vanuit AFAS naar het magazijn van SKOR te mailen. Op deze manier heeft het magazijn dagelijks inzicht in de inkomende en uitgaande goederen van vandaag en morgen. Visueel mocht deze mailing er ook aantrekkelijk uitzien vertelt Vincent. “Dit was een unieke feature, echt iets wat niet in de markt bestond. Maar met STKKR was het mogelijk. Anders moesten we een maatwerktraject starten bij een van onze partners en dat is erg kostbaar.”

Automatisering zit in de visie van SKOR

Op dit moment heeft SKOR 28 Stkkrs in gebruik. Vincent vertelt dat ze hier iedere dag met veel plezier gebruik van maken. “Uiteindelijk zullen wij een van de groot-verbruikers van STKKR worden, ik ben gewoon fan.” Per Stkkr slaat SKOR eenvoudig de bijbehorende business case plat. Met STKKR is SKOR in staat om betere voorraad analyses te maken. Deze analyses gebeurde eerst met de hand en kostte SKOR 20 minuten per week. Door middel van Stkkrs zijn de analyses van een hoger niveau en kosten ze heel wat minder tijd. Doordat het analyseren van de voorraad een repeterende actie is, is het voor Vincent erg waardevol om in Stkkrs te investeren.

Verhoogde medewerker tevredenheid  

Wanneer Vincent een keuze moet maken tussen welke Stkkrs hij het meest waardevol vindt wordt het lastig. Er zijn twee Stkkrs waar de manager operations erg veel waarde aan hecht.

De eerste Stkkr die hij noemt heeft betrekking op de voorraad van SKOR. Met behulp van deze Stkkr schrijft SKOR historische voorraadposities per week weg. “Voorheen moest dat iedere week handmatig gebeuren. Hierdoor kreeg je een groot en zwaar excel bestand. Nu schrijven we dit weg naar een dossier in AFAS. Zo kun je allerlei voorraadposities analyseren: hoeveel voetbaldoelen hadden we in week x, hoeveel dug-outs etc. Dit zowel uitgedrukt in aantallen als in waarde op dat moment, omdat je met de kostprijs van dat moment wilt rekenen. “

De andere meest waardevolle Stkkr verhoogt de medewerker tevredenheid, legt Vincent uit. Iets waar je misschien niet meteen aan zou denken. “Per week mailen we een urenoverzicht naar de mensen van een afdeling die niet in AFAS werken. Op de lasafdeling bijvoorbeeld krijgen ze een uren overzicht te zien van alle lassers van die week. Hierdoor stijgt de medewerker tevredenheid. De overuren en tijd voor tijd uren laten we aansluiten op de uren die op hun loonstrook staan. Zo kunnen de medewerkers kijken of de uren kloppen die ze verwachtten.”

 

“Ik ben fan!” 

Vincent wordt erg enthousiast van STKKR. “Ik ben heel tevreden over de huidige aanpak van STKKR, met name over het delen van informatie. Dit helpt in een stukje inspiratie. Het is fijn dat het geen eenmalige posts zijn want ik gebruik de blogs wel eens om het binnen mijn eigen organisatie uit te leggen!” Over de samenwerking met STKKR kan Vincent eigenlijk vrij kort zijn. “Ik heb niet vaak contact met STKKR. Heel veel zaken kun je namelijk zelf en via de website regelen, dus dan hoef je niemand te spreken. Als ik contact heb is het meer sparren dan een inhoudelijke vraag. Ik verken graag waar de max zit. Af en toe neem ik contact op om een zaadje te planten. Als er bereikbaarheid nodig is dan is STKKR er ook.”

Ben jij door Vincent nieuwsgierig geworden naar hoe jij voordeel uit Stkkrs kunt halen? Neem dan contact met ons op of probeer het zelf met twee gratis Stkkrs.