Medewerker uit dienst, loonstrook naar prive 

Met STKKR maak jij werken in AFAS nog leuker. Met STKKR kun je processen en taken verder automatiseren zodat jij tijd over houdt voor dingen die er echt toe doen. Op onze klantendag van begin maart 2020 hoorden wij voor het eerst de term “één-tweetje” in STKKR context. In onze vorige blog lichtte we één-tweetje toe. Hierdoor kwam er vanuit meerdere klanten het idee om ook een één-tweetje in te richten voor het omzetten van de loonstrook als iemand uit dienst gaat.

In de basis borgt AFAS dit proces in hun uit-dienst flow. In sommige organisaties wordt dit omzetten echter (domweg) vergeten of zijn er andere redenen waarom dit niet automatisch gebeurt. Hoe je zo’n één-tweetje inricht met STKKR leggen we in deze blog uit. In dit voorbeeld behandelen we het één-tweetje proces aan de hand van dienst en e-mail loonstrook naar privé. Hanteer deze blog ook als leidraad voor alle plekken waar je een één-tweetje kunt bedenken in AFAS!

Één-tweetje: medewerker Uit dienst, loonstrook naar privé

Als een medewerker uit dienst gaat wil je hem natuurlijk nog steeds zijn of haar loonstrook mailen en de jaaropgave verstrekken. Wanneer je de uit dienst wizard van AFAS volgt word je langs deze vraag geleid. We horen echter van veel organisaties dat dit toch vaak misgaat. STKKR is bij uitstek geschikt om dit te signaleren en er iets mee te doen.

Het één-tweetje in STKKR ziet er als volgt uit:

  1. Jij meldt een medewerker uit dienst
  2. STKKR zet de verstrekking van loonstrook en jaaropgave op e-mail en de e-mail voor digitale documenten op P (privé e-mailadres).

De voordelen:

  • Vergeet-acties worden voorkomen doordat STKKR jou controleert.
  • Geen telefoontjes of mailtjes van oud medewerkers of je alsjeblieft nog de loonstrook wilt sturen van de laatste maand.
  • Geen telefoontjes of mailtjes van oud medewerkers of je alsjeblieft nog de jaaropgave wilt sturen van het afgelopen jaar.

Moeilijk?

Vanuit STKKR willen we processen simpel automatiseren. Ook deze Stkkr is eenvoudig in te richten. Enige ervaring met gegevensverzamelingen en een import is het enige wat je nodig hebt.

De STKKR bestaat uit twee inrichtingsstappen:

  1. GetConnector maken met alle medewerkers waarbij de datum “uit dienst” is gevuld en de verstrekking niet op “e-mail” staat en/of het e-mail adres voor digitale documenten niet op “Privé e-mailadres” staat.
  2. STKKR inrichten die dit voor jou goed inricht.

    Hoe dan?

    Deze Stkkr is niet in detail uitgeschreven. We gaan er hierbij vanuit dat je weet hoe je een GetConnector aanmaakt. Heb je nog geen idee? Check dan onze instructievideo of lees de help. Kom je er onverhoopt niet uit? Wil je samen met ons een vliegende start maken? Schrijf je dan in voor de (gratis) STKKR bootcamp!

    1. Maak een nieuwe GetConnector gebaseerd op de gegevensverzameling “Medewerkers (excl. autorisatie)”.
      A Neem de volgende velden op in de GetConnector:
      1. Medewerker-code
      2. Datum Uit dienst (Uit actuele gegevens dienstverband/koppeling contract/ arbeidsverhouding/datum uit dienst)
      3. Verstrekking loonstrook code
      4. Verstrekking jaaropgave code
      5. E-mail voor digitale documenten code
      6. Privé e-mail (deze moet gevuld zijn, anders heeft het nog geen zin)

        B. Zet de volgende filters. Let goed op de verschillende kolommen.

     

    2. Richt de AppConnector in. Nog geen STKKR appconnector? Lees dan deze instructie.
    Voeg de aangemaakte GetConnector toe en voeg de UpdateConnector “Medewerker” toe.

    3. Richt de Stkkr in zoals in onderstaande screenshots. Volg het stap voor stap en automatiseer jouw proces! 

    Zelf met Stkkrs processen in AFAS automatiseren?

    Herken je jouw bedrijf of handmatig proces in deze blog? Laat fouten dan tot het verleden behoren door processen te automatiseren in AFAS. Het enige wat je nodig hebt zijn het gewenste aantal Stkkrs.

    Heb jij al een account? Start dan meteen met inrichten, eventueel samen met jouw AFAS-consultant. Heb jij nog geen account? Maak dan een gratis account aan. De software heeft weinig uitleg nodig, maar hier vind je meer informatie.