Multi line support

Op onze klantendag van 10 maart 2020 presenteerden wij een nieuwe functionaliteit in STKKR: Multi-line Support. Met Multi-line kunnen we met 1 Stkkr/opdracht meerdere lijnen in AFAS toevoegen of updaten.

Regelmatig worden er Stkkrs gebouwd om een aantal regels uit (bijv.) de module inkooporder naar de verkooporder te sturen. Je ziet dit bijvoorbeeld gebeuren met ‘filiaal’ structureren waarbij het een ‘inkoop’ is voor een filiaal maar een ‘verkoop’ is voor het hoofdkantoor. Ook in processen met Self Billing is deze functionaliteit bijna een must.

Wanneer heb je het nodig? 

Er zijn diverse processen te bedenken waarbij dit handig is!

 • Het automatisch omzetten van een verkooporder naar een productieorder. Als je produceert per verkooporder wil je de gehele verkooporder als productieorder hebben in jouw productielijst. Voorheen kreeg je per verkooporderregel een productieorder.
 • Self billing: van Nacalculatie naar ontvangst. Door alle regels van een ingehuurde medewerker te verzamelen tot 1 ontvangst kun je eenvoudig een self-billing factuur maken
 • Onderlinge verrekeningen: Werk je met filialen en koop je bij elkaar in? Dan is een inkoop voor het ene filiaal een verkoop bij het andere filiaal.

Zoals je ziet zijn dit allemaal mogelijkheden waarbij er wordt gewerkt met een boekingslay-out. 1 kop, met meerdere regels. STKKR is in staat vanuit meerdere regels zelf de ‘kop’ te vullen. Denk hierbij aan verkooporders, inkooporders, pakbonnen, goederontvangsten, productiebonnen abonnementen of voorcalculatie.

Welke processen kun je borgen?

STKKR breidt hierdoor de functionaliteit uit van alle updateconnectoren waarbij een regeloptie bestaat naar 10 verschillende opties!

*(we gebruiken voor het gemak ‘ontvangst‘, maar hier had net zo goed verkooporder, inkooporder, meetstaat etc. kunnen staan)

 1. Een nieuwe ontvangst aanmaken met meerdere regels in 1x (ontvangstregels toevoegen)
 2. Een bestaande ontvangst uitbreiden met meerdere regels in 1x (ontvangstregels toevoegen aan bestaande)
 3. Een bestaande ontvangst updaten op regelniveau met meerdere regels in 1x (ontvangstregels update)
 4. Een bestaande regel uit ontvangst deleten met meerdere tegelijk (ontvangstregels verwijderen)
 5. Een nieuwe Ontvangst aanmaken met 1 regel (ontvangst toevoegen)
 6. Een ontvangst op kopmuteren (ontvangst updaten)
 7. Een ontvangst verwijderen (ontvangst deleten)
 8. Een ontvangst regel toevoegen met 1 tegelijk (ontvangstregels toevoegen)
 9. Een ontvangst regel updaten met 1 tegelijk(ontvangstregels toevoegen)
 10. Een ontvangst regel verwijderen met 1 tegelijk (ontvangstregels verwijderen)

Hoe dan?

Zoals je van ons gewend bent is deze -technisch ogende functionaliteit- simpel voor jou als eindgebruiker!

In onze handleiding vind je een instructie.