1. Home
  2. Docs
  3. Geavanceerd
  4. Unieke kenmerken gebruiken

Unieke kenmerken gebruiken

Ons advies is altijd om een GetConnector te maken die zichzelf automatisch leeg maakt. Bijvoorbeeld bij het blokkeren van het gebruikersaccount van medewerkers die uit dienst zijn. Je kunt deze eenvoudig in de GetConnector filteren. (Geblokkeerd = N).
In sommige gevallen is dit echter niet mogelijk om in de GetConnector te bepalen of STKKR iets moet doen. Hiervoor kun je gebruik maken van Unieke Kenmerken. STKKR zal de regel overslaan als deze al een keer is verwerkt..

Binnen STKKR kun je gebruik maken van unieke kenmerken. Met unieke kenmerken kun je zorgen dat een regel maar 1x wordt aangeboden. In basis werkt dit hetzelfde als de vergelijkingswaarde zoals je deze kent binnen de signalen van AFAS.

 

 

  1. De unieke kenmerken vind je filterstap van de import scenario’s. Deze is als knop beschikbaar. Door erop te klikken klapt deze optie open:
  2. Vink de unieke waarden aan, bijvoorbeeld het regelnummer. Je kunt ook combinaties maken maar in de meeste gevallen bepaald 1 veld al de uniekheid.
    Met unieke kenmerken kun je regels overslaan in STKKR
  3. Als laatste stap kun je instellen wat STKKR moet doen als een regel die uniek is mislukt. Slaan we het unieke kenmerk wel op of niet als er een fout optreed? De keuze is aan jou.
  4. Gereed

 

let op: Probeer de GetConnector altijd te beperken. Ook al kun je de GetConnector niet automatisch leeg maken, een uniekheidscontrole over 20.000 dossieritems over de afgelopen 10 jaar heeft ook geen zin. Kun je niet altijd goed filteren, probeer dan de GetConnector klein te houden met bijvoorbeeld de loggingsvelden  ( Aangemaakt op >= [gisteren]  )